22 d’abril 2010

Llibres d'artista a Setba Zona d'Art

Els llibres són objectes màgics que ofereixen infinites possibilitats, i la diada de Sant Jordi és la fita ideal per explorar-les. L'espai Setba Zona d'Art hi centra al voltant la seva programació del mes d'abril, que es divideix entre la galeria ubicada a Plaça Reial, el Centre Arts Santa Mònica, la llibreria Bertrand i La Rambla de Barcelona.
Una de les perspectives a explorar és la del llibre com a objecte artístic, com un suport on s'aglutinen diversos llenguatges i procediments tècnics. Els llibres d'artista permeten jugar amb l'espai, el temps i la creació de discursos, a més de fer possible la interacció de l'espectador, que pot veure'ls, tocar-los, ensumar-los o, inclús, intervenir en la seva creació. Trobem un exemple en l'obra de la parella Asunción+Guasch, que consisteix en un seguit d'accions performàtiques en què el públic sovint pot intervenir retallant i tapant textos o imatges. El resultat s'aquestes accions són peces com les que es poden trobar a Setba Zona d'Art entre el 20 i el 27 d'abril de 2010.

Sota el títol "Llibres d'artista", una dotzena d'autors exposen les seves creacions, que van des de l'escultura, com La memoria de las manos de Daniel Yacubovich o Casa de cultura de Martí Rom, fins a la joieria, com és el cas de les arrecades fetes per l'artista Ibet Boix. En aquest ampli ventall, trobem també les peces de Maria Pujol, de gran complexitat en l'enquadernació, que fan de contrapunt a la simplicitat de la poesia visual de Sergi Quiñonero; obres de caire més crític que indaguen en els productes de la cultura contemporània com les de Josep Bou, Pep Camps i Gianluca Festucci; i les peces de Pilar Massip i Núria Rossell, que es concentren en la interpretació pictòrica de textos i discursos.

Els llibres d'artista també estaran presents del 22 al 25 d'abril al Centre Arts Santa Mònica, que per primera vegada celebra la fira Arts Libris, sobre llibres d'art i disseny. Enguany, Setba Zona d'Art és un dels 64 participants i disposa d'un espai on es mostraran obres de Pep Camps, Núria Rossell, Asunción+Guasch, Pere Salinas i Àngels Freixanet.

I per completar la programació al voltant dels llibres, el dia de Sant Jordi, Setba Zona d'Art sortirà al carrer i plantarà a La Rambla la tradicional paradeta. Cal recordar, també, que fins el 26 d'abril es pot visitar "Llibres per sempre", l'esposició de la reconeguda escultora Àngels Freixanet comissionada per Setba Zona d'Art a la llibreria Bertrand.















Apocalipsis. Pere Salinas














Anatomia d'un assassinat. Pep Camps




Àngels Freixanet





















Cuaderno vivo de una sola hoja. Sergi Quiñonero

















Burkina Faso. Pilar Massip

















Cor versus ment. Maria Pujol






















El Sisè. Josep Bou





















La memoria de las manos. Daniel Yacubovich




















Pasado y futuro. Gianluca Festucci




















Casa de cultura. Martí Rom

















Mentiras. Asunción+Guasch

















Arran de pell. Núria Rossell












10 arrecades per Sant Jordi. Ibet Boix



15 d’abril 2010

Setba per dins


Setba Zona d’Art és un espai cultural polivalent que ofereix tot l'encant i l'elegància dels pisos tradicionals: paviment de mosaic, motllures de guix i la calidesa de la llum natural que entra pels set balcons que donen a la Plaça Reial de Barcelona.

Els seus 300m2 guarnits d'obres d'art constitueixen un marc ideal per a presentacions de productes, reunions corporatives i cursos de formació entre d'altres.

A continuació us detallem de quins espais disposa Setba amb exemples de les activitats que s'hi poden duur a terme.

Fes que el teu esdeveniment sigui únic.




Sala Rusiñol













Superfície: 52m2

Capacitat: 50 persones

La sala Rusiñol és un espai per a realitzar-hi qualsevol tipus d'activitat cultural i empresarial. Les magnífiques vistes i la llum natural que ofereix són un marc idoni per a reunions, presentacions de productes, cursos de formació i tallers. A més, està completament equipada amb tecnologia audiovisual.


Sala Casas















Superfície: 23m2

Capacitat: 25 persones

La sala Casas està annexada a la sala Rusiñol i és perfecte com a zona de descans de les reunions o bé per a realitzar tallers de degustació, tasts de vins, etc. També compta amb vistes a l'emblemàtica Plaça Reial.


Sala Ocaña















Superfície: 22m2

Capacitat: 20 persones

La sala Ocaña s'anomena així en homenatge al fresc amb el qual el cèlebre artista va decorar-la quan hi va viure. En aquest espai es poden celebrar petites reunions, lectures, tertúlies, dinars i sopars en un ambient íntim i bohemi.


Sala Llimona














Superfície: 22m2

Capacitat: 20 persones

La sala Llimona es troba just al costat que la sala Ocaña i en ella s'hi exposen habitualment obres d'art. Està a disposició per a realitzar-hi mostres artístiques de tota mena.


Cuina















Una de les peculiaritats de Setba és que disposa d'una cuina amplia i amb llum natural que permet dur a terme qualsevol tipus de taller gastronòmic.

A més, Setba disposa d'un excel·lent servei de càtering extern per amenitzar cada esdeveniment. Aquest servei ofereix: cocktail, buffet, coffee break i aperitius.

09 d’abril 2010

Josep Serra presenta l'exposició "Gest"

L'artista Josep Serra mostra, sota el títol "Gest", una desena de pintures que es poden veure a la Sala Llimona de Setba fins el 30 d'abril








"En Josep Serra mira serenament l’espai en blanc al que s’enfronta. És una mirada de repte i alhora de complicitat. El pinzell sembla expectant en la seva mà. De cop i volta el gest vola, i amb intencionalitat i fermesa, però alhora amb un caire dúctil i amorós, la pintura trenca la virginitat de l’espai i estableix una dinàmica d’espais, volums, equilibris, i fins i tot colors, que regirà el desenvolupament del treball artístic del creador.

Convençut, com en Jackson Pollock, mite inabastable, que la font primordial de l’art està en l’esser subjectiu de l’artista, l’autor confia en els seus automatismes creatius, però alhora marca uns ritmes, unes cadències, a les que sembla sotmès per la creació. Ara cal deturar-se per deixar sedimentar el concepte i veure noves vies de sortida. Ara, en canvi, convé un ritme frenètic en el que les pinzellades colpegen l’espai i, de manera que sembla casual però que certament és reflexivament cercada, estableixen un concert d’impactes que van molt més enllà de la complaença visual, a la recerca del “jo” més interior.

Josep Serra no és un nouvingut en això de l’art. La figuració i el realisme el van portar en evolució per camins més subjugants com el realisme màgic i el surrealisme, per desembocar després de l’eliminació total de l’anècdota, per uns camins ben propers a aquells que podríem etiquetar com d’un expressionisme abstracte. En ells, l’autor en la seva nuesa explicita els seus plaers, neguits , angoixes , necessitats... Ho fa en una recerca constant d’expressió de les seves sensacions, que sap compartir en bona part amb aquells que en la contemplació dels seus treballs es veuran reflectits.

Ho fa amb empenta i amb ductilitat. Amb la força de la intenció que no està pas enfrontada al poder de la sensibilitat. Ho fa amb la capacitat tècnica que li permet expressar plàsticament les seves emocions i sensibilitats, però alhora sabent que sols en la comunicació amb l’espectador aconseguirà veure reeixit el seu treball.

Ho fa principalment amb l’honestedat per bandera - estri massa vegades difícil de trobar en aquests camps i moments -, per cridar de manera ben potent que a fi de comptes les emocions, els sentiments, la vida en una paraula, no es tan diferent entre uns i altres, i menys encara entre creadors i receptors.

Només entregant-se completament al mitjà pictòric és possible trobar-se a un mateix i trobar l’estil propi (Robert Motherwell). Josep Serra està en aquest camí, el de la sinceritat personal, que amanida amb una qualitat tècnica, conceptual i creativa més que respectable. Ens permet gaudir d’una obra que depassa amplament la simple aparença de la senzillesa per assolir el caràcter de tot aquell treball digne de ser pres molt en consideració."

Pere Pascual, crític d’art. Mataró, febrer de 2010