25 de maig 2012

LOOP - City Screen 2012





Setba zona d’art i la Fundació Setba participen enguany al LOOP-Screen Festival amb 3 artistes, Elisenda Trilla i Rosa Brugat per part de Setba i Raúl Manjavacas, per part de la Fundació Setba. I ho fan a la secció City Screen, que pertany a l’OFF Loop.

Aquest dissabte, 26 de maig, s'obrirà la ruta conjunta dels espais col·laboradors del Gòtic, la que s’ha anomenat RUTA GÒTIC. A les 19h, Setba Zona d'Art acollirà la presentació dels vídeos dels tres artistes, que seran presents a l’acte. 

Fer_ment, d’ Elisenda Trilla
Aquesta és una història de trànsits, el trànsit del Celler de Cornudella de Montsant al llarg del temps, des de la seva construcció, que s’inicià el 1919, fins a la nostra arribada, quan el trobem en ple procés de restauració. També parla del trànsit de les persones que al llarg de la seva història han viscut el Celler i que, d’una manera o altra, hi han deixat la seva empremta, des dels primers socis de la cooperativa, els que van construir l’edifici, canviant per tres anys la feina de pagès per la de paleta, fins als turistes d’avui en dia que el visiten, interessats en l’arquitectura i els vins i olis que s’hi produeixen. O també nosaltres mateixos, l’equip creatiu d’aquesta peça, que l’hem anat descobrint a poc a poc, l’hem mesurat, n’hem estudiat els racons, el pas de la llum pels finestrals, els sons que s’hi generen…

Buenas Noches, de Rosa Brugat
Crítica social de la destrucció del planeta per l’home. Converses entre la lluna i la terra. La lluna és l’observadora en l’espai i discuteix amb la seva amiga, la terra. No està contenta de com la seva amiga s’autodestrueix. L’abandona i la deixa per sempre en la foscúria de la nit,  sola i a la deriva amb el seu destí.



Putas Matrioskas, de Raúl Manjavacas
L’obra ha estat seleccionada d’entre un total de 24, totes elles creades per persones amb diferents trastorns mentals, que han participat durant un mes en un laboratori de videoart on han creat les seves pròpies peces audiovisuals i han pogut explorar sobre ells mateixos a través del gènere de l’autoretrat. Amb el suport de tres artistes visuals, els participants han construït el seu propi guió i han participat tant en el rodatge com en l’edició de cada una de les peces de videoart. Amb aquesta iniciativa organitzada per l’obra social “La Caixa”, han pogut expressar els seus temors, augmentar l’autoestima o simplement divertir-se.