01 de juny 2012

II trobada del cicle ‘Empreses que sumen +’
Cicle de trobades sobre responsabilitat social corporativaLa Fundació Setba, amb la col·laboración de l’Associació d’amics, veïns i comerciants de La Rambla, organitza aquest cicle de trobades que vol promourer la responsabilitat social de les empreses mercantils mitjançant la seva col·laboració amb empreses socials i els serveis o productes que ofereixen.

El context actual ha estat l'espurna que ha permès engendrar i engegar aquest projecte. Un cicle de trobades que pretén sensibilitzar les empreses cap a la seva responsabilitat social, cap a les persones que es troven en risc d'exclusió i que cada vegada en són més. ‘Empreses que sumen +’ vol ser una plataforma per donar veu a les empreses i institucions que treballen o col·laboren en l'àmbit del social i, al seu torn, un espai de trobada per generar diàleg, reflexió i posar sobre la taula idees que, més endavant, puguin transformar-se en projectes concrets. 

El plantejament inicial del cicle és donar a conèixer, en cada trobada, diferents casos de col·laboració entre parelles d'empreses, l’una una societat mercantil i l’altra de tipus social, que treballin conjuntament per a l'atenció integral de persones en risc d'exclusió social.


La primera trobada del cicle, que es va celebrar el 16 de febrer passat, fou un èxit. Va comptar amb la participació d'una trentena d'assistents, entre representants d'administracions i membres de fundacions i associacions com FIAS, Bayt al-Thaqafa, Tot Raval o Susoespai, entre d’altres; la majoria de les quals establertes a Ciutat Vella. En aquesta primera jornada, es van exposar dos casos.


El de la Fundació Setba, que va néixer gràcies al projecte privat Setba Zona d’Art; i també el de la parella empresarial del Casal dels Infants i l’Hotel Principal, representats per Thaïs Sánchez i Juan Domingo Rubíes, que van exposar el seu projecte de col·laboració en l’àmbit de l’hosteleria.


La II trobada d’aquest cicle tindrà lloc el proper 21 de junio a la seu de la Fundación Setba i comptarà amb la presència de Roger Marset, director del Museu Marítim de Barcelona, i Fina Garcia, d’Impulsem SCCL, que presentaran el projecte NORAI.


NORAI és una iniciativa cultural i social, al voltant de la gastronomia marítima, que va cobrar forma l'estiu de 2010 i en la qual, a més del Museu, participen dues entitats del Raval: la Fundació Surt i Impulsem.

El Museu Marítim de Barcelona té en la gastronomia marítima un dels eixos vertebradors del seu projecte museogràfic. Al seu torn, el Projecte Norai té un vessant social , ja que vol incidir en la millora de la qualitat de vida de persones amb alt risc d'exclusió social. Treballant conjuntament amb les entitats del barri, el projecte promou accions de formació i inserció en l'hostaleria.


En el projecte Norai hi participen, conjuntament, el Museu Marítim de Barcelona, Impulsem SCCL (una cooperativa sense ànim de lucre que desenvolupa accions de caràcter integrador en l'àmbit educatiu, social i laboral) i la Fundació Surt  (una fundació privada i sense ànim de lucre que té com a objectiu facilitar el procés d'incorporació de les dones, especialment aquelles que es troben en situació de major vulnerabilitat, al mercat de treball). El projecte també compta amb el recolzament de la Fundació Tot Raval.