01 de març 2012

Inauguració ‘Ocaña, Àngels i dimonis’


 ‘Ocaña, Àngels i dimonis’

El proper dimarts, 6 de març a les 20h, Setba Zona d’Art inaugura ‘Ocaña, àngels i dimonis’, una mostra de dibuixos del pintor i de fotografies preses per Toni Catany, Colita i Miquel Arnal durant els 70.



Esdeveniment

Data
Lloc
Hora


Ocaña, àngels i dimonis

6 de març de 2012
Setba Zona d’Art. Plaça Reial 10, 1r 2a (08002) Barcelona
20h


José Pérez Ocaña, bisexual reconegut i orgullós de ser-ho, va abandonar l’any 1971 el seu poble natal a causa de la intolerància i la marginació, i es va traslladar a Barcelona. A la Ciutat Comtal va viure a la Plaça Reial, precisament a l’immoble on es troba Setba actualment. És per aquest motiu que la mostra vol ser, d’alguna manera,  un segon homenatge a la figura del pintor.

Colita - El látigo. 1977


Aquesta segona exposició encapçalada per la figura i obra d’Ocaña, la conformen una cinquantena de peces del seu viatge a París i d’altres de Cantillana, però també alguns retrats realitzats a Barcelona. 

A més, ‘Ocaña, àngels i dimonis’ compta amb una sèrie de fotografies del pintor, realitzades per Colita, Miquel Arnal i Toni Catany els anys 70, i que Setba posarà a la venda.



La sèrie ‘El carnaval d’Ocaña’ de Miquel Arnal, que Setba mostra majoritàriament en format digital, està actualment exposada al MACBA a ‘Centre Internacional de Fotografia Barcelona (1978-1983)’. 

Activitats vinculades a l’exposició


DIA

ACTIVITAT

PARTICIPANTS
Dimarts 6 de març 20h
Inauguració

Darío Olaortua, director Setba
Toni Catany, fotògraf
Miquel Arnal, fotògraf


Dijous 22 de març
Dijous 12 d’abril

Conferències
Per determinar

Dimarts 20 de març 19:30h Dimarts 17 d’abril 19:30h

Visites guiades
Belén Gracia, Comissària de l’exposició i directora d’art de Setba