29 de juny 2009

Xavier G-Solís presenta 'Sabarques'



Xavier G-Solís transforma sabates usades en obres d'art en una exposició que és una reflexió sobre l'estat de les coses. 'Sabarques' es podrà veure des del 2 de juliol a les 8 del vespre, moment de la inauguració, fins al 30 de juliol.

El nom de l’exposició, 'SABARQUES', fa referència als mots ‘sabata i barca’ i alhora recorda la fonètica salada de Ses Illes perquè les Sabarques de Xavier G-Solís són, en paraules del seu autor,“Marines contemporànies, càlides, amb els blancs i els taronges del sol sobre els blaus del mar”.
Setba acull una vintena d’Obres Gràfiques de l'artista tractades amb uns processos especials i que venen de les instantànies de les instal·lacions efímeres de base escultòrica realitzades arreu de Catalunya a partir de la mutació de sabates en barques.
L’exposició no només mostra escenes on les Sabarques suren plàcidament sinó que aquesta mirada canvia ràpidament quan arribem, per exemple, a la imatge de les Sabarques Cremant, que deixa entreveure una crítica a la societat de consum. El fet que s’hagi escollit determinats indrets reconeix influències de Joan Miró i de Salvador Dalí, quan es treballa al costat de l’escultura Dona i Ocell a Barcelona o a la platja de Port Lligat, respectivament.

XAVIER G-SOLÍS
És Artista Visual, llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Tècnic Superior en Escultura per l’Escola d’Art de Las Palmas de Gran Canaria. En els darrers deu anys ha desenvolupat les seves creacions centrades en les relacions que determina el concepte i l’objecte ‘sabata usada’ com a símbol paradigmàtic de la història de la humanitat contemporània.

Plaça Reial , 10 - 1r 2a
08002 Barcelona
Tel. 934 813 696

1 comentari:

Alhucema ha dit...

Una exposición verdaderamente bella e interesante. Muy logrados los tonos del sol y del mar. Digna de verse.

Inma Arrabal