18 de març 2009

Exposició "Capricci de Paganini"



SETBA - Zona d'Art us convida la inguració de l'exposició "Capricci de Paganini" que tindrà lloc el dijous 19 de marça les 8 del vespre.

"Capricci de Paganini", inspirada en els 24 capricci per a violí sol, de Niccolò Paganini, és una exposició que mescla dues disciplines: música i pintura. El projecte ha unit a la violista ucraïnesa Ala Voronkova i als pintors catalans Carles Bros i Abel Florido. D'una banda, Ala Voronkova interpreta amb el seu violí les notes evocadores de Paganini, per l'altra, els pintors, enduts pel sentiment musical, plasmen la música del compositor italià sobre les teles. En total, es podran veure una vintena d'obres que restaran exposades entre el 19 i el 29 de març.

Els autors
El pintor Carles Bros, va néixer a Terrassa el 1956 i allà va estudiar dibuix i pintura. Entre les seves exposicions més recents trobem L’art de la teranyina, un homenatge a la ‘pesca del llum’. A la seva sèrie de pintures, que va rebre molts elogis, predominen el colors de la barca, el groc i el taronja de la roba dels pescadors, el negre de la nit i el blanc dels caps i del llum.

Abel Florido va néixer a Barcelona l’any 1963 i sempre ha estat vinculat a la pintura. Darrerament un dels seus treballs més aplaudits per la crítica ha estat la seva sèrie sobre la ciutat de Barcelona. Florido és un dels representants més destacats de la pintura contemporània catalana.

La violinista ucraïnesa Ala Voronkova, nascuda a Kiev, es va graduar al Conservatori Txaikovski de Moscou. Voronkova gaudeix d’un gran reconeixement gràcies a la passió a les seves actuacions i al virtuosisme que la identifica com a intèrpret d’excepció, en una barreja perfecta de talent i de llegítima hereva d’una de les escoles violinístiques de referència.

A més, el 26 de març a les 8 del vespre, Ala Voronkova oferirà un concert en el qual interpretarà alguns dels capritxos de Paganini.

Plaça Reial , 10 - 1r 2a
08002 Barcelona
Tel. 934 813 696







1 comentari:

Anònim ha dit...

Copiant idees i fent-ho malament.