20 de març 2009

Ala Voronkova interpreta els capritxos de Paganini



Ala Voronkova oferirà un concert en directe, en el qual interpretarà diversos capritxos de Paganini, el proper dijous 26 de març a les 8 del vespre Setba-Zona d'Art

El 19 de març vàrem inaugurar amb èxit l'exposició "Capricci de Paganini" els autors de la qual són Carles Bros, Ala Voronkova i Abel Florido. L'exposció pictòrica és la plasmació sobre tela dels capritxos musicals del compositor italià Niccolò Paganini. El proper dijous 26 de març a les 8 del vespre, la violinista Ala Voronkova oferirà un concert en directe dels capritxos de Paganini, d'aquesta manera, tindrem l'oportunitat de gaudir de la música que ha inspirat aquesta exposició, que es podrà veure fins el 27 de març.

Ala Voronkova
Va néixer a Kiev, Ucraïna, i es va graduar al Conservatori Txaikovski de Moscou. Després de realitzar diverses actuacions a diferents capitals soviètiques va ser contractada com a solista de la Filharmònica de Moscou. Voronkova gaudeix d’un gran reconeixement gràcies a la passió a les seves actuacions i al virtuosisme que la identifica com a intèrpret d’excepció, en una barreja perfecta de talent i de llegítima hereva d’una de les escoles violinístiques de referència. A Barcelona, ha treballat a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i a l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Niccolò Paganini (1742-1840)
Va ser un compositor musical italià i un virtuós violinista que era capaç de tocar únicament amb una de les quatre cordes del violí i improvisava durant les seves interpretacions. Heinrich Heine, en el seu relat Nits Florentines, descriu un dels seus concerts a Hamburg i al·ludeix a una de les llegendes més esteses sobre la seva persona a l’època: la seva extraordinària tècnica i la seva innovació musical va ser atribuïda en aquells temps a un influx diabòlic, teoria que es veia reforçava per l’aspecte estrany i extremadament prim del músic. Les seves mans, extraordinàriament llargues degut potser a que va poder patir una malaltia genètica que augmenta la longitud dels membres, i l’estranya nota número 13 que molts asseguraven que apareixia en els seus apunts, són altres de les faules augmentades per la fama que va arribar a adquirir e l compositor.


Plaça Reial , 10 - 1r 2a
08002 Barcelona
Tel. 934 813 696

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina putineria! La feina mal feta no té fronteres.