04 de juliol 2012

'Mal temps, bona cara'


                      
Setba Zona d’Art va inaugurar dimarts 3 de juliol a les 20h, ‘Mal temps, bona cara’.  Una exposició per fer fora els mals de cap i les complicacions, derivats de la situació actual, política, econòmica i social. Una mostra col·lectiva que vol arrencar un somriure al públic i tintar l'estiu amb colors d'estiu!

Cinc artistes i una vintena de peces de totes les mides colors i formes, però amb un denominador comú: la voluntat de posar al mal temps, bona cara.

Ramón Millà, fotògraf i realitzador de TV3, presenta una sèrie de fotografies de platja, amb cossos normals, sense retocs ni operacions estètiques. I sense rostre. El seu objectiu es fixa en les formes d’aquests torsos, panxes i esquenes sense cap mena de prejudici.

Els collages de Març Rabal, alguns amb peces en forma de trenca-closques, d’altres a partir de geometries i línies rectes que simbolitzen arbres que s’eleven fins al cel, sumen fins a set peces a la mostra que acompanyen quatre projectes de videoart. I al centre de la sala principal, hi ha situat un magnífic llibre d’artista en forma de zebra, també de l’autora.

L’escultor Marc Sala Audet aporta tres peces a la mostra, totes elles remeten a la naturalesa a partir del metall i l’òxid. Arbres, arrels i tiges que s’eleven també cap al cel, per créixer, per sortir de l’engabiament de la rutina, dels mals moments. Amb aquestes obres explica que la bellesa, la voluntat d’alçar el vol, sempre és més forta que cap reixa o cap impediment.


Les obres de Santi Sallés, dissenyador gràfic, artista multidisciplinar i il·lustrador de La Vanguardia, aporten una nota de color a la mostra. Formes abstractes que combinen traços geomètrics amb elements figuratius.


I, per posar la guinda, les peces delicades de 
Fàtima Tocornal, elaborades algunes amb fil i agulla, a partir de puntades vermelles sobre fons blancs que estableixen víncles entre persones, que creen simbologies i metàfores; les altres són petites peces escultòriques que combinen amb destresa el treball del metall amb el del paper.


En definitiva, amb aquesta exposició Setba vol aportar un bri de llum i d’entusiasme, aquest mes de juliol, en un espai singular de la Ciutat.

L’exposició es podrà veure fins al 30 de juliol a Setba Zona d’Art.