23 de març 2010

Setba organitza una exposició a la Llibreria Bertrand
Setba porta a la llibreria Bertrand de Barcelona l'exposició “Llibres per Sempre” que aplega un seguit d’obres de l’escultora Àngels Freixanet i que es poden considerar un exemple de llibre d’artista.

Les obres, al igual que la major part de la producció de Freixanet, són de ferro reciclat, i es podran veure del 30 de març al 26 d’abril en horari comercial coincidint amb les setmanes prèvies a la festivitats del Llibre o Sant Jordi (23 d’Abril).

Els llibres d’artista són una modalitat creativa que va començar amb les avantguardes del segle XX i que elabora objectes a mig camí entre llibres, pintures o escultures.

Àngels Freixanet
Va començar la seva carrera artística amb pintures que s’inscrivien dins de l’expressionisme d’arrels franceses; Després del seu primer viatge a Nova York i els contactes amb el món de l’informalisme, els grans espais arquitectònics i la llibertat de les avantguardes, es va acabar decantant per l’escultura i el ferro. Des que al 1974 va presentar per primer cop els seus treballs a la Sala Gaudí de Barcelona ha exposat a ciutats espanyoles i estrangeres, com ara Madrid, Bilbao, Málaga, Lleida, París, Milà, Ginebra, Aix-en-Provence i Barcelona. A partir de 1990, la seva obra incorpora el color i d’altres materials naturals conjuntament amb el ferro, com ara la fusta, la pedra i el bronze.
La seva obra es pot contemplar a diversos museus espanyols, així com a les ciutats de París –aeroport d’Orly– i Porto. Destaquen les escultures de gran format als espais públics, com ara Llibres Arrelats, sis llibres escultura de gran mida als Jardins del Palau Robert de Barcelona amb motiu de l’Any del Llibre(2005); l’exposició al primer pis de la terminal A de l’aeroport de Barcelona (2007); l’escultura Monument al Miner, que s’aixecà a Súria (2007): l’escultura Des de l’estació davant l’estació ferroviària de Molins de Rei (2008) o la que presideix les rotatives del Grup Editorial Zeta a Parets del Vallés, L’esperit del paper.

Plaça Reial , 10 - 1r 2a
08002 Barcelona
Tel. 934 813 696