19 de maig 2009

Les pintures de Francisco de Pájaro a Setba



Francisco de Pájaro exposa les seves pintures de colors vius i impactants en les quals plasma els seus records d'infantesa a Extremadura. L'exposició es podrà veure del 21 de maig, dia de la inauguració a les 8 del vespre amb la participaicó del cantaor Julián Lorenzo i el guitarrista Paul Bosaunder, al 30 de juny.

Les Sales Rusiñol i Casas de Setba es tenyeixen amb els colors de l'Extremadura vista per Francisco de Pájaro. El pintor vol expressar els seus records d'infantesa, a principis dels 80, quan va aprendre, en paraules seves "a escoltar els sons de les ribes i de les formes de parlar dels habitants dels horts extremenys". 'L'Extremenyisme' és una constant en la seva obra i es representa amb rostres de persones i animals, retrats amb un estil que segueix l'expressionisme gestual amb traços i colors molt marcats. És una obra influenciada pel castúo, una forma dialectal extremenya que reflexa la parla rural a la zona d'Extremadura i que en l'actualitat es calcula que parlen al voltant de 200.000 persones. El castúo és un terme que va ser encunyat per primera vegada pel poeta extremeny Luis Chamizo Trigueros el 1921 i que defineix a una persona castissa, mantenidora de la casta dels llauradors que cultiven les seves pròpies terres. L'exposició recull un seguit de poemes en castúo del pintor.

Francisco de Pájaro
Nascut a Zafra (Badajoz), aprèn a pintar de forma autodidacta. A l'adolescència comença a decorar locals d'oci amb pintures artístiques i el 1994 ingresa a l'Escola d'Arts i Oficis Artístics de Mèrida on només i roman un any i mig. El 1995 co-funda Rotuletto, companyia dedicada a lai matge corporativa, rotulació i decoració d'interiors. El 1998 lloga el seu primer estudi-taller on comença a provar amb els estils surrealista i cubista amb influències de Picasso, Bacon... Viu dos anys a Londres i el 2003 arriba a Barcelona on s'estableix. A aquesta ciutat sent una gran inspiració i aquí és on ha desenvolupat el seu personal llenguatge pictòric.


Plaça Reial , 10 - 1r 2a
08002 Barcelona
Tel. 934 813 696