22 d’octubre 2012

Pere Vilanova al Setba Jove 2012


El proper dijous 25 d’octubre a les 20h, en el marc de la mostra Setba Jove, el cantautor Pere Vilanova interpretarà les cançons del seu darrer disc ‘Una Magrana d’Astres’ a la Fundació Setba.


Aquest tercer treball és una antològica del poeta contemporani català Carles Duarte, del qual Pere Vilanova ha musicat una tria de poemes prèviament publicats, així com dos textos inèdits. Un disc que proposa una odissea musical que va des del folk més íntim al rock més fosc.


La cançó que el protagonitza La pell besa la pell és “un tema sensual, amb un alt contingut simbòlic, on trobem versos desperts i estiuencs, i on no hi falta el trasbals que ens arriba quan la calor i la llum de l'estiu mediterrani s'acaben". Ha calgut un any i molt d'esforç perquè finalment les lletres esdevinguessin imatges.
El poeta i lingüista Carles Duarte, autor entre d’altres de Tríptic hebreu, El silenci, El centre del temps i Els immortals serà present al concert.
Duarte, que ha estat membre del Patronat de la Fundació Setba fins aquest any, ha col•laborat amb pintors com Antonio Hervás, escultors com Guido Dettoni i Manuel Cusachs, fotògrafs com Francesc Guitart i Kim Castells i amb cantants com Dounia Hédreville, Josep Tero, Antonio Placer, Franca Masu, Elena Ledda o Mariona Sagarra. Com a lingüista ha treballat amb els professors Joan Coromines i Antoni M. Badia i Margarit i ha publicat llibres de lingüística històrica i de llenguatges especialitzats.
Fou secretari general de la Presidència de la Generalitat de Catalunya en l'últim govern presidit per Jordi Pujol (1999-2003). Ha estat vicepresident de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i president dels premis literaris Recvll de Blanes. Actualment és president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i dirigeix la Fundació Lluís Carulla. 
LA CRÍTICA ENS AVALA
El Setba Jove d’enguany acull la música com a disciplina, per primer cop, i Pere Vilanova n’és el representant. Les obres plàstiques s’engloben en diverses disciplines, des de la instal•lació a la pintura, passant per la fotografia, l’escultura o el gravat. En paraules de Marta Teixidó, la Fundació Setba aposta per exposar una cuidada selecció d'artistes que mostra bones dosis d'imaginació i la cerca constant de la creativitat.