17 de febrer 2012

Primera trobada del Cicle ‘Empreses que sumen +’


EMPRESES QUE SUMEN +
 ‘Empreses que sumen +’ celebra la primera trobada, a la seu de la Fundació Setba, amb un gran èxit d’assistència i moltes propostes per tirar endavant el cicle.

La primera trobada del Cicle ‘Empreses que sumen +’, ha estat tot un èxit. S’hi han aplegat una trentena d’assistents, entre representants d’administracions i membres de fundacions i associacions com FIAS, Bayt al-Thaqafa, Tot Raval o Susoespai, entre d’altres; la majoria d’elles establertes a Ciutat Vella.

I és que una de les qüestions exposades durant la trobada i en què tots els ponents  han coincidit és el fet que la consciencia, l’altruisme i el treball social han de començar als barris, amb els que tenim més a la vora.

Aquesta tasca, ara fa gairebé trenta anys, la va començar a fer un grup de pares i mares del Raval que, preocupats per la situació familiar i econòmica de bona part dels joves del barri, van decidir impulsar el projecte del Casal dels Infants del Raval. Ara, aquesta entitat s’ha estès i treballa a diversos barris de la ciutat de Barcelona i la  seva àrea metropolitana.

Albert Rosa gerent de la Fundació ASTRES i Eina Activa Empresa d'inserció, entre d’altres, ha fet un recorregut per la història de la solidaritat i la beneficència, per exposar-ne l’evolució, les dificultats i mostrar quin és el context actual, i qui i de quina forma pot col·laborar amb els centres que treballen en aquesta línia.  

Amb la seva intervenció ha fet notar la necessitat d’una revisió de les lleis que regeixen l’àmbit del voluntariat i la cooperació, així com la importància creixent de la col·laboració entre empreses públiques i privades.

Aquest és el cas de la Fundació Setba, que va néixer gràcies al projecte privat Setba Zona d’Art;  i també el de la parella empresarial del Casal dels Infants i l’Hotel Principal, representats per Thaïs Sánchez i Juan Domingo Rubíes, que han exposat el seu projecte durant la trobada ‘Empreses que sumen +’. L’acord de col·laboració signat per aquestes dues empreses, s’emmarca en un projecte en benefici de joves en risc d’exclusió social. Així l’Hotel Principal, cedeix un espai per dur a terme les classes i els tallers dels Mòduls de Capacitació en Ajudant de Cambrer/a del Casal dels Infants.

 
La suma d’esforços ha de servir de camí per a una veritable transformació social, una transformació que passa per la participació directa de moltes persones, empreses, entitats i organitzacions que l’omplen de valor i la fan possible. Aquest, com molts altres, és un model que cada vegada pren més força i que, d’alguna forma, representa una simbiosi perfecta, en tant que tots els actors en resulten beneficiats.




Xavier Massip, gerent de l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, ha posat el punt i final a aquesta primera trobada empresarial, la primera d’un Cicle que acaba d’arrancar i que vol tenir continuitat, amb una segona trobada prevista per al 21 de juny i una altra per al 18 d’octubre de 2012.