10 de gener 2012

Resiliencia


RESILIÈNCIA

f. Psicol. Capacitat humana d'assumir amb flexibilitat situacions límit i sobreposar-s’hi.

                      
Barcelona, 9 de gener de 2012 - Setba Zona d’Art inaugura demà, dimarts 10 de gener a les 20h, ‘Resiliència’. Una exposició col·lectiva que reuneix una desena d'artistes que exploren aquest concepte, des de múltiples perspectives. La mostra està integrada per unes 20 peces fotogràfiques i escultòriques. FITXA DE L’EXPOSICIÓ

DATES

Del 10 de gener al 29 de febrer de 2012
DISCIPLINES
Fotografia i escultura
ADREÇA
Plaça Reial, 10, 1r 2a. 08002 Barcelona
INAUGURACIÓ  
Dimarts 10 de gener de 2012, a les 20h
ARTISTES  
Franco Filipponi, Carlos Gavilán, Loreto González, Marion Laurent,
Ariane Patout, Guillaume Poussou, Miquel Samitier, Marcia Yañez.


El preu de l’entrada és de 2€Santamera, cofundador de Taller BDN. 6 de gener de 2012

 Marcia Yañez – La conquista de la célula No siguis espectador d'aquesta exposició. Concedeix-te un respir: encén el teu fornal, prepara la teva emulsió perquè s'estovi la teva màscara. Si no pots, enfronta't al final: mira les fotografies de la Marcia i augmentarà el relleu de la resta d’obres exposades.

(...)

Marcia: davant del teu coratge... el meu silenci, que qualsevol paraula resultaria buida.
Resistiràs! Resistirem!Globalització, estrès, ciberespai, efímer; són paraules que abunden en les nostres converses, termes que s'han integrat en el nostre vocabulari com a producte de la transformació de la nostra societat i que defineixen tristament el moment històric actual.

Resiliència, és un terme que encara resulta desconegut en el quotidià, no obstant això, existeix des de sempre, ha estat present en totes les etapes de la vida, simplement perquè és inherent a ella, forma part d'un cicle com el dia i la nit, el positiu i el negatiu, caure i aixecar-se…

…Caure i després aixecar-se és una acció comuna a tota manifestació de vida i la capacitat d’alçar-se dependrà no només de la profunditat de la caiguda i de les seves conseqüències sinó també de l'individu a qui competeix, ja que és diferent en cada ésser viu. A aquesta capacitat, en termes psicològics, es defineix com a resiliència. El concepte prové de la física i mesura la capacitat de recuperació d'un material sotmès a algun tipus de pressió. Si ho extrapolem al camp de la psicologia i l'ecologia en l'actualitat adquireix enorme sentit.

  

         Carlos Gavilán – Montaña SemillaEn el transcurs d'aquest any, cada artista ha anat gestant l’obra que presenta a l’exposició i que és el resultat de la reflexió i del llenguatge plàstic propi.

Habitem espais desarmònics, convivim amb una turbulència amenaçadora que ens estressa, espanta i entristeix. Així, la vida se'ns presenta complexa i adversa.

Hem decidit treballar sobre aquest concepte focalitzant-nos en l'adversitat i la superació des de les seves diferents etapes i interpretacions i abordar, des de la diversitat de les nostres mirades, aspectes de la vida (en qualsevol de les seves manifestacions) i la societat. 


L'exposició es pot visitar fins al 29 de febrer de 2012.