14 de gener 2009

50 ANYS DE LA NOVA CANÇÓL'ENDERROCK, patrocinador de l'exposició actual de SETBA 'Lluis Llach a la Plaça Reial', pesenta la reedició del disc col·lectiu d'Els Setze Jutges, 'Audiència pública', amb la presència del president del Parlament de Catalunya i una representació dels jutges. El CD es distribueix de manera exclusiva amb el número especial de gener de la revista que inclou una selecció de les 50 cançons més representatives de la Nova Cançó.


En motiu del 50 aniversari del manifest fundacional de la Nova Cançó — “Ens calen cançons d’ara” de Lluís Serrahima, publicat a la revista Germinabit, el gener de 1959— i de la primera cançó moderna en català —”Al vent” de Raimon—, la revista ENDERROCK ha reeditat i distribueix gratuïtament amb la revista de gener (EDR 159) el primer i únic disc col·lectiu que es va publicar d’Els Setze Jutges: 'Audiència pública' (Concèntric, 1966), que incloïa tretze dels setze cantants.

A la reedició s’hi han afegit els darrers tres jutges, que llavors encara no havien entrat al col·lectiu. Aquest disc, actualment introbable, va ser cedit pel segell a la Generalitat de Catalunya. A partir d’una còpia original del disc, procedent de la col·lecció privada de la directora del segell, Roser Domingo, per tal de digitalitzar el contingut i, un cop demanats els permisos a tots els autors, s'ha realitzat una nova edició que es distribuirà gratuïtament amb els 12.000 exemplars de la publicació, en l’edició del mes de gener.

A més, L'ENDERROCK ha elaborat per aquest mes de gener un número extraordinari on es fa un repàs històric i musical dels principals personatges que van protagonitzar aquest moviment col·lectiu, on destaquen les cançons. S’inclou una selecció de les “50 Cançons més representantives de la Nova Cançó” i s’entrevista a Josep Espar i Ticó (fundador d’Edigsa), Joan Molas i Núria Batalla (Premi Tenco 2009 a la trajectòria com a mànagers de la cançó) i el propi Lluís Serrahima (autor de l’article i impulsor, juntament amb Josep Benet, Miquel Porter i Josep Maria Espinàs, d’Els Setze Jutges). La revista també publica la darrera entrevista concedida per Ermengol Passola (fundador de Concèntric), mort el passat 1 de gener.

A la presentació hi intervindran el Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, la cantant i integrant d'Els Setze Jutges, Maria del Mar Bonet, els periodistes experts en cancó, Enric Frigola i Joaquim Vilarnau (coordinador d'aquest número extraordinari) i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

ACTE: Presentació de la reedició del disc d’Els Setze Jutges, 'Audiència pública', i del número 159 de la revista ENDERROCK.
DIA: Dimecres, 14 de gener.
HORA: 5 de la tarda.
LLOC: Palau de la Música Catalana.
Per confirmar l'assistència: tel. 93 237 08 05 o correo electrònic premsa@enderrock.cat
Més informació: www.enderrock.cat